banner
אברהם, רעייתו אסתר אורי ורוני קידר בני של אברהם // באדיבות ארכיון אברהם קידר
אברהם, רעייתו אסתר אורי ורוני קידר בני של אברהם // באדיבות ארכיון אברהם קידר

רב קבלן אברהם

הוא הגיע ארצה והחל לחפש פרנסה אולם מצא את עצמו חסר כל. 50 שנה אחרי כן, מנהלים נכדיו של אברהם קידר ז"ל את אימפריית הבנייה שהקים בשתי ידיים ריקות ומאובקות

אברהם קידר לא תכנן להיות אחד מבוני הארץ. כמו רבים, הוא עלה ארצה בתחילת שנות ה-50 וביחד עם חבריו התחיל לחפש אחר פרנסה. בינתיים החליטה החבורה לקחת על עצמה את עבודות תחזוקת וניהול בריכת מכבי המיתולוגית של רעננה ובזמן שהם מתחילים לרוות נחת מתוצאות עמלם, קרה הבלתי צפוי.  

הפיצוץ המיתולוגי של צינור המים בבריכה ברעננה
ותיקי רעננה בוודאי זוכרים את הפיצוץ הגדול ארע בצינור הבריכה והבלתי צפוי הפך לאסון שלא פסח על איש. בעקבות הפיצוץ הוצפו כל פרדסי האזור,  נגרמו נזקים אדירים ויחד איתם הלכו גם כל חסכונותיהם של אברהם וחבריו. מהמקום הזה, כשהוא חסר כל צמחה לימים חברת הענק "קידר מבנים בע"מ",  שנוסדה בשנת 1965 על ידי לא אחר מאשר אותו אברהם קידר שכל חסכונותיו נשטפו אי שם פרדסי רעננה בשנות ה- 50. לימים הוא זכה לתואר "רב קבלן" מאירגון הקבלנים והבונים והחברה, שצברה בינתיים 50 שנות ותק, גם מתהדרת  בסיווג בלתי מוגבל לבניה (ג'5). במשך 50 שנות קיומה בנתה החברה בכל רחבי הארץ אלפי מבנים לתעשייה, אולמות ספורט, מבנים יבילים, מבני מגורים בבנייה רוויה וקוטג'ים מפוארים.

בריכת שחיה מכבי, רעננה // באדיבות: יובל קידר

"לא בכה על מר גורלו"
היום, מספרים נכדיו הממשיכים את דרכו בחברה, שעבור אברהם הדרך מעלה צמחה מלמטה: "במקום לבכות על מר גורלו, גמלה בליבו החלטה להתחיל מחדש ולפתוח בית מלאכה לייצור דודי שמש בשם אורון, שהיה קיצור שמם של ילדיו אורי ורוני. כך קם באזור התעשייה של רעננה, שלימים הפך בית המלאכה לקידר סנטר,  המבנה בו שוכנים משרדי קידר היום".

גם בשלב הזה אברהם לא התכוון לנח על זרי הדפנה ובמקביל לעסק לדודי שמש, הוא התחיל לייצר לולים ומבנים קלים לתעשייה קלה. "במהלך מלחמת ההתשה, במקרה הוא עם אדם שעשה את כל ביצוריי התעלה ואותו אדם הציע לו להיפגש עם נציגי חברת איטונג, שהחלו לייצר פלטות טרומיות לבנייה מתועשת", הם מספרים, "לאחר הפגישה ולאור הכימיה הטובה שהייתה עם נציגי איטונג החל אברהם לייצר מבנים בשיטה המתועשת של איטונג בשילוב של עמודי וגגות פלדה. ההצלחה הייתה מיידית".

אברהם קידר ז"ל // באדיבות ארכיון אברהם קידר

מכירים את "מבני קידר" בבסיסים צבאיים?
באמצע שנות ה- 70 ניגשה החברה למכרז של משרד הביטחון לבניית 5 סוגי מבנים מתועשים לצבא וזכתה במכרז. במהלך שנות המכרז סיפקה החברה בבעלות אברהם קידר אלפי מבנים, שנקראים עד היום מבני קידר בבסיסים צבאיים. עם הצטרפותם של בניו  של אברהם לחברה, הוחלט להתחיל לבנות בניין ראשון למגורים. בהמשך, הסבה החברה את הפעילות שלה מבנייה מתועשת לבניה למגורים, אותה פעילות אשר מתבססת החברה עד ימים אלה. במהלך השנים בנו אברהם ובניו פרוייקטים באזור השרון וביססו את "קידר מבנים" כאחת מחברות הבניה המובילות.

מנכ"ל החברה ונכדו של אברהם, טל קידר, מספר שבשנים האחרונות הגדילה החברה את פעילותה גם לאזורים אחרים ברחבי הארץ והיא מתמקדת כיום בפרויקטיים יזמיים וכניסה לפרויקטים של התחדשות עירונית בצורה מסיבית. בראיון לפורטל "מגדילים" אומר קידר כי העתיד בנדל"ן נמצא בין היתר, בהתחדשות העירונית:

"אין ספק שההתחדשות העירונית היא העתיד. שיעור העסקאות של התחדשות עירונית מתוך כלל העסקאות שלנו עולה באופן מתמיד כל שנה ובקצב מהיר. הקרקעות הטובות במרכזי הערים כבר בנויות לכן הפתרון של התחדשות עירונית בעצם יצר היצע מאוד אטרקטיבי מחדש על הבניינים הקיימים".

מי המרוויח הגדול בפרויקטים של התחדשות?
"כמובן, אופי העסקאות הללו הוא WIN WIN  מובהק! כל הצדדים מרוויחים, העירייה, פני העיר, היזם וכמובן הדיירים. זה גם המתכון המנצח, שיוביל לכך שתחום זה יהיה חוד החנית של עסקאות הנדל"ן בשנים הקרובות ולכך אנו ערוכים".

האם התחדשות עירונית תקוע בירוקרטית?
"התפתחות והשתכללות של התחום עם "עצירות ביניים" של הרשויות המקומיות לבחינת העומס על התשתיות הקיימות ככל שיתקדמו הפרויקטים. גם היזמים, עורכי הדין והדיירים יידעו יותר ויהיו להם יותר מקרי בוחן ללמוד מהם ומבניינים שכבר עברו את התהליך, כך שפרקי הזמן לחתימות חוזים ואולי אף למתן היתרים יכול ויתקצרו".

אילו פרויקטים אתם מקדמים כיום?
"אנו מקדמים היום שלל עסקאות על כל רבדי ההתחדשות העירונית, הן בנישת חיזוק המבנים ותוספת קומות, שאגב, אנחנו משקיעים בפרויקטים אלו כך שמבחינה עיצובית הם נראים מדהים והן בתמ"א הריסה ובנייה, "תמ"א 38/2"  וכמובן במתחמי פינוי גדולים יותר. אנו פועלים בתחום זה במספר ערים בולטות וביניהן תל אביב, הרצליה, רעננה, כפר סבא, רמת השרון והוד השרון. כמו כן, אנו בוחנים מספר לא מבוטל של עסקאות בערים מובילות נוספות כגון גבעתיים ורמת גן. נציגי בתים שמעוניינים לבחון ולקדם עסקה מעין זו בבניין שלהם יכולים לפנות אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני".

אברהם קידר ז"ל, מבוני הארץ, הלך לעולמו בשנת 2016 בהיותו בן 93. הוא הותיר אחריו משפחה ועשייה מרובה, לתפארת מדינת ישראל. בחברת קידר מבנים ממשיכים את דרכן וחזונו הנכדים טל קידר ויובל קידר. "אם אברהם היה כאן כדי לראות את עתיד הבנייה בארץ הוא בוודאי היה אומר כי גאה בעשייה והתפתחות החברה לאורך השנים", הם מסכמים.

רשי 15 תל אביב
רשי 15 תל אביב

 

פרוייקט קידר אלגנט הרצליה

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות