מנכ"ל קבוצת ארנו קפיטל
דנה סנדר, מנכ"ל קבוצת ארנו קפיטל Arno Capital – חברת מימון המתמחה בליווי פיננסי מלא ליזמי נדל"ן בישראל. החברה מממנת פרויקטים משלב רכישת הקרקע ועד למסירת הדירות, כולל מסגרות חוב בכיר, השלמות הון, ערבויות נדרשות וכל פתרון פיננסי – הכול תחת קורת גג אחת.
כיום, קבוצתArno Capital מלווה עשרות פרויקטים בפריסה ארצית, ובסדרי גודל שונים. הקבוצה מעמידה את כל מסגרות האשראי הנדרשות לפרויקטים השונים, ומאפשרת ליזמים גישה למימון מקיף ויעיל.
את תחילת דרכה המקצועית עשתה סנדר בשוק ההון לפני כ-20 שנה, ולאורך השנים עסקה רבות במוצרים פיננסיים סחירים. עם הזמן נחשפה לתחום המימון לנדל"ן ונשבתה בקסמו.
לאחר כהונתה כסמנכ"לית פיתוח עסקי בחברת הראל מוצרים פיננסיים, יצאה לדרך עצמאית והקימה את ארנו קפיטל, מתוך הבנה עמוקה של הקשיים שעמדו בפני יזמים לקבל ליווי ואמון פיננסי לפרויקטים שלהם.
כשהוקמה Arno Capital, עולם ההתחדשות העירונית היה בתחילת דרכו, והמימון ליזמים לפרויקטים קטנים כמעט ולא היה זמין. מאז החברה צמחה, צברה ניסיון רב וידעה להסתגל לשינויים רגולטוריים ולהתאים עצמה לסביבה דינמית ומשתנה, וכיום Arno Capital מובילה בתחום האשראי החוץ-בנקאי ליזמים.
לשאלה מה מייחד את החברה, משיבה סנדר: "היכולת שלנו להתאים את עצמנו למבנים מורכבים ולפרויקטים שדורשים חשיבה מחוץ לקופסה,
הגמישות, הזמינות הגבוהה והיכולת לספק פתרונות מקצועיים, מותאמים אישית, בתוך פרקי זמן קצרים.
בנוסף, מערכת היחסים הבין-אישית היא חלק משמעותי מהערך שאנחנו מביאים ללקוחותינו. מנהלי הפרויקטים שלנו מקיימים קשר הדוק עם היזמים, ויודעים לתת מענה מקצועי ומדויק לכל אתגר שמתעורר בשלבי הביצוע השונים".
על התוכניות לעתיד, היא מספרת: "אנו מכוונים לצמיחה מואצת בשנים הקרובות, תוך תמיכה ואמונה שלמה בכך שכלכלת ישראל ושוק הנדל"ן יחוו התאוששות וצמיחה, לאחר אחת התקופות הקשות ביותר שעברה המדינה.
לשם כך, אנו מעבים את כוח האדם, מרחיבים את מסגרות האשראי, ונערכים לשלבים נוספים בפעילותנו.
אני מאמינה בעתיד טוב יותר המבוסס על העיקרון שאין לנו ארץ אחרת – ואותה אנחנו רוצים ליישב, לבנות ולפתח. Arno Capital תעמוד לרשות כל יזם ראוי שירצה לקבל את השירותים הפיננסיים, התמיכה ושיתוף הפעולה שלנו, כדי להפוך את החזון למציאות".
לשאלה מהו הטיפ המקצועי שלה, סנדר משיבה: "הנטייה הטבעית של יזמים היא להתפתות ולבסס את הפרויקט על התרחיש האופטימי ביותר – מחירי מכירה גבוהים, לוחות זמנים מהירים, ועלויות יציבות. אבל בעולם הנדל"ן, ובפרט בשוק הישראלי הרווי בחוסר ודאות, האופטימיות עלולה להיות מסוכנת אם היא לא מגובה בתכנון פיננסי קפדני ושמרנות מובנית.
תרחיש ריאלי הוא המגן הטוב ביותר של היזם, משום שהוא מאפשר להתמודד עם סטיות בלתי נמנעות לאורך הדרך. יזם שמקפיד על רמות מינוף סבירות, בוחן היטב כל פרויקט לפני היציאה לדרך, ונמנע מלקחת סיכונים מיותרים, מבטיח שהחברה שלו תישאר יציבה גם בתקופות מאתגרות, וימנע כניסה למצוקה פיננסית שעלולה לסכן את הפעילות כולה".