banner
התמונה מתוך מצגת תכנית אב | עיריית ר"ג | אלונים גורביץ אדריכלים
התמונה מתוך מצגת תכנית אב | עיריית ר"ג | אלונים גורביץ אדריכלים

רמת עמידר מתחדשת: השכונה צפויה להכפיל את עצמה ל-20,000 תושבים ו-6,200 יחידות דיור

מסמך המדיניות להתחדשות עירונית לשכונה הוותיקה, שגובש ביוזמת עיריית רמת גן והרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, ממליץ להקים בשכונה מגדלים בני עד 25 קומות

זיו גולדפישר 26.10.2022

קרוב ל-6,200 יחידות דיור, חלקן במגדלים בני עד 25 קומות; למעלה מ-20 אלף תושבים; 6,500 מ"ר של מסחר ותעסוקה; וכ-90 אלף מ"ר של שטחי ציבור. כך צפויה להיראות בעתיד שכונת רמת עמידר ברמת גן, על פי עקרונות תוכנית האב לשכונה. מסמך המדיניות להתחדשות עירונית לשכונה נערך על ידי משרד גורביץ אלונים אדריכלים, והוא נמצא בשלבי גיבוש אחרונים ואף עלה לדיון בוועדה המקומית באחרונה. התוכנית צפויה להביא למהפך משמעותי בשכונה הוותיקה, תוך שמירה על אופיה הייחודי.

התוכנית גובשה ביוזמת עיריית רמת גן, המנהלת להתחדשות עירונית ברמת גן והרשות הממשלתית להתחדשות עירונית. לצורך גיבושה, הוקם צוות תכנון אינטרדיסציפלינרי שכלל אנשי מקצוע בתחומי האדריכלות, תכנון ערים, שמאי מקרקעין, אדריכלות נוף ועוד. עורכי התוכנית מזכירים במסמך כי הליכי תכנון קודמים לשכונה לא הסתיימו בגלל חוסר אמון מצד התושבים, ובמהלך הכנת התוכנית הם פעלו לשקם את אמון הציבור.

שכונת רמת עמידר הוותיקה הוקמה בשנת 1949 כדי לקלוט עולים שהגיעו לארץ, וכעבור שנה היא צורפה לשטחה של העיר. בשכונה, המשתרעת על שטח של 440 דונם, יש כיום כ-3,100 יחידות דיור שבהן מתגוררים כ-8,300 תושבים (כ-5 אחוזים מתושבי העיר).  כשלושה רבעים מיחידות הדיור הן בבנייה שיכונית או בבנייה של מבנים צמודי קרקע ותיקים וכרבע במגדלי מגורים. רוב בתי השכונה נבנו בשיטת "בתי תותח" – בתי שיכון שנבנו בשנות ה-50 וכוללים שמונה יחידות דיור. לאורך השנים הורחבו הדירות בבניינים אלה, מה שהביא למרקם מגורים לא אחיד ובעל צפיפות גבוהה, שגרם לפגיעה באיכות חיי התושבים. עם תחילת העבודה על המסמך, החל תהליך שיתוף הציבור. בשנתיים האחרונות נערכו מפגשים והופצו שאלונים לתושבים, ומהתשובות להן עולה כי רובם המכריע מעוניין בחידוש השכונה. 

בפני עורכי התוכנית עמדו שתי חלופות תכנוניות: האחת, חלופת "להתחיל מחדש", כוללת שינוי מוחלט של השכונה. במסגרת חלופה זו יוקם מוקד חדש בעיר של שכונת מגורים מעורבת שימושים בעלת עירוניות אינטנסיבית. מרקם השכונה הוותיק ישתנה לטובת בנייה עירונית. חלופה שנייה, שהיא זו שנבחרה בסופו של דבר, הייתה חלופת  "התחדשות רגישה למקום", שעל פיה רמת עמידר תהיה שכונה מגורים מתחדשת ובית למגוון קהילות. במסמך נכתב כי על פי חזון החלופה, רמת עמידר תהיה שכונת מגורים בעלת צביון ייחודי, שתתחדש בהדרגה תוך שמירה על רוח המקום ותהיה שכונה שהעוצמה והאיכות שלה נובעות משילוב הוותיק לצד חדש.

על פי התוכנית, רחוב אצ"ל, שהוא הרחוב המרכזי בשכונה, יעבור שדרוג, ולאורכו ייבנו שבילי אופניים. כמו כן, לאורך הרחוב יהיה דגש על פיתוח מסחר. התוכנית חילקה את השכונה למספר מתחמים, שבהם יבוצעו תוכניות פינוי-בינוי. ברחוב הרב לנדרס שבצפון השכונה, וכן ברחוב בן אליעזר – שניים ממתחמי הבנייה, ייבנו מגדלי מגורים בני עד 25 קומות. במרכז השכונה, וכן ברחוב אצ"ל תהיה בנייה מרקמית בת עד 8 קומות. ברחוב התפוצות תהיה בנייה מרקמית בת 5 קומות משולבת במגדלים בני עד 25 קומות. מתחמים נוספים הנמצאים בתוכנית, הנמצאים בצפון השכונה, הם מגרש מכבי רמת עמידר, בו מתוכננת בניית מגדלים של 25 קומות. מימוש הבנייה מותנית בפינוי המגרש ומציאת מקום חלופי לקבוצה. בנוסף למגורים, התוכנית מקצה קרקע לבניית מוסדות חינוך.

מתחמים נוספים הנמצאים בתוכנית הם מסוף התחבורה הציבורית, שבו תהיה בנייה של רב קומות בעל מסד מעורב שימושים כולל מסוף תח"צ. במתחם הסמוך לו תהיה בנייה מרקמית של 8 קומות משולבת במגדלים בני 25 קומות. עם זאת, על פי תוכנית הקמת קו המטרו (תת"ל 102), יש אופציה להקמת תחנת מטרו במסוף. במקרה שכזה, הבנייה לא תצא אל הפועל. במקרה שבו תוכנית הבנייה תצא לפועל במלואה, מספר הדירות כמעט ויכפיל את עצמו, ויתווספו מעל 3,000 יחידות דיור.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות