banner
אילוסטרציה // depositphotos
אילוסטרציה // depositphotos

הריבית נותרה ללא שינוי ברמה של 0.1%

הוועדה המוניטרית החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי. בנק ישראל מדווח עוד כי מגמת עליית מחירי הדירות האיצה בחודשים האחרונים והם עלו בתוך 12 חודשים ב-11.3%, קצב גבוה באופן משמעותי בהשוואה לקצב של השנים האחרונות

בנק ישראל מדווח כי הריבית נותרה ברמה של 0.1% ללא שינוי. "המשק הישראלי ממשיך בפעילות כלכלית רציפה ברמה גבוהה לצד נגיף הקורונה. הסיכון להמשך מחזוריות גלי התחלואה עודנו קיים ומביא להמשך אי-הוודאות לגבי עוצמת הפעילות הכלכלית הצפויה", כך על פי הדיווח.

היקף המשכנתאות ירד, אך הוסיף להיות גבוה
מגמת עליית מחירי הדירות האיצה בחודשים האחרונים והם עלו ב-12 החודשים האחרונים ב-11.3%, קצב גבוה באופן משמעותי בהשוואה לקצב של השנים האחרונות. עוד על פי ניתוח בנק ישראל, המשקיעים הגבירו את קצב הרכישות שלהם באוקטובר ובנובמבר לפני העלאת מס הרכישה והקטינו את הרכישות לאחריו. היקף המשכנתאות בינואר 2022 ירד בהשוואה לנתוני סוף שנת 2021, אך הוסיף להיות גבוה בהשוואה היסטורית. לצד אלו, קצב העלייה השנתי של מחירי השכירות עדיין נותר מתון יחסית.

עוד על פי הנתונים, האינפלציה בישראל מצויה בסביבת הגבול העליון של היעד, ועומדת בשנים-עשר החודשים האחרונים על 3.1%. "הציפיות לאינפלציה לשנה הקרובה ממרבית המקורות עלו אך מצויות בתוך תחום היעד.  הציפיות משוק ההון החל מהשנה השלישית ואילך מצויות בתחום היעד", מציינים בבנק ישראל. על פי נתוני החשבונאות הלאומית, התוצר בשנת 2021 צמח ב-8.1%, מעבר לצמיחה החזויה, ובמונחי תוצר לנפש ב-6.3%. רמת התוצר חצתה לראשונה מאז פרוץ הקורונה את קו המגמה של טרום המשבר.

בבנק ישראל מסכמים כי: "השפעת האומיקרון בעולם מתונה יחסית ומגמת ההתאוששות הכלכלית נמשכת. השיבושים בשרשראות הייצור נמשכים, אך בעוצמה מעט מתונה יותר. במדינות רבות מדדי האינפלציה שוהים ברמה גבוהה משמעותית מיעדי הבנקים המרכזיים, ולפיכך, נמשך ההידוק המוניטרי בעולם".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות