banner
אילוסטרציה: טבריה // depositphotos
אילוסטרציה: טבריה // depositphotos

ההזדמנות הראשונה של טבריה: אושרה תוכנית אב להתחדשות עירונית

עד היום לא מומשו בעיר מתחמי התחדשות עירונית אולם בוועדה המחוזית מאמינים כי התוכנית החדשה הנה ברת מימוש, וכי כ- 53% משטחה מגלם פוטנציאל לפיתוח כלכלי-עסקי. האם מדובר בבשורה?

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה מחוז צפון, בראשות אוֹרי אילן, החליטה פה אחד לאמץ את תוכנית האב למרכז העיר טבריה, אשר תהווה בסיס להכנת תכניות מפורטות להתחדשות עירונית במרכז העסקים הראשי של העיר. ברקע להחלטה הראשונה המשמעותית שמתקבלת לעיר, נושבת רוח של שינוי מכיוון העירייה, זאת לאחר שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה, החליטה בדיון מוקדם להמליץ לוועדה המחוזית על אימוץ התוכנית.

כזכור, בשנים עברו העירייה התנגדה נחרצות לביצוע התחדשות עירונית, טענה לעומס על התשתיות ואף ניסתה להכשיל את הפרויקט הראשון לתמ"א 38 שקודם על ידי חברה יזמית. באותו מקרה, נזפה ועדת ערר בעירייה על דרישתה להקמת חניון תת קרקעי בפרויקט, וקבעה כי: "לא בכדי חובה כזו קיימת בתכניות במרכז הארץ, שם ערכי הקרקע גבוהים, אך אינה קיימת ברוב יישובי וערי הפריפריה בצפון". 

הדמיה: יובל קדמון אדריכלים
הדמיה: יובל קדמון אדריכלים

מי שהביא רוח חדשה היה בועז יוסף, ראש הועדה הממונה בעיר טבריה, שהצהיר על תמיכתו בהתחדשות העירונית. כעת מדווחים במינהל התכנון כאמור כי תוכנית האב הראשונה יוצאת לדרך, ביוזמת משרד השיכון והבינוי בשיתוף עם עיריית טבריה ולשכת התכנון המחוזית.
"התוכנית נגזרת ממסמך המדיניות לפיתוח טבריה, שהוועדה המחוזית אִמצה בשנה שעברה, כחלק מעיצוב התוכנית האסטרטגית לצפון, המכינה את ערי המחוז ויישוביו, להכפלת האוכלוסייה בישראל. אזור "לב העיר" הוא אחד משני מתחמים בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר להתחדשות עירונית משמעותית בטבריה ועל כן נבחר להיות הראשון להתחדשות בעיר", אומרים במינהל התכנון. 

האם קיימת כדאיות כלכלית?
"כיום המתחם ברובו משמש למלאכה ומסחר באיכות ירודה ובניצול לא יעיל של הקרקע. המתחם מאופיין בחוסר קישוריות בצירי הליכה בתחומו ובסביבתו הקרובה, לרבות קושי בגישה לשפת הכנרת. במתחם שטחים ריקים רבים, לא מפותחים, אשר לרוב משמשים לחנייה, מעט יחסית דירות מגורים, וכן עשרות מבנים היסטוריים", אומרים בוועדה המחוזית, שם סבורים כי קיים פוטנציאל כלכלי בתוכנית: "דווקא בשל המאפיינים האלה, טמונות בו אפשרויות כלכליות עצומות, כל עוד ישכילו היזמים ובעלי הנכסים והזכויות באזור להתאחד ביניהם ולקדם מיזמים עירוניים ברוח תוכנית האב. יתרה מזאת, לאחר בדיקת שמאי התוכנית נמצא כי המתחם בעל יישימות כלכלית גבוהה, נוכח העובדה כי כיום אינו משמש למגורים אלא כמתחם עסקים. כ- 53% משטח התוכנית מגלם פוטנציאל לפיתוח כלכלי-עסקי". 

אופי הבינוי המוצע: בין קומה אחת ל-20 קומות
אופי הבינוי המוצע, מייצר חיבור בין המרקם הקיים לבינוי החדש תוך העצמת זכויות ושמירת מבטים כלפי הכנרת. התכנית מציעה בנייה מרקמית בת 4-7 קומות. בקרבת שטחים פתוחים ציבוריים היא מציעה בינוי הנע בין 8-20 קומות, בשילוב בנייה מרקמית. בשכונות שבהן השתמרה הרקמה הבנויה ההיסטורית (אחווה ומימוניה), מוצע לשמור על אופי המרקם הקיים, והבינוי יהיה בין 1- 3 קומות. כמו כן, באזור המערבי, בעל המגבלות הסיסמיות, ישמר הבינוי הקיים בין 1-3 קומות. התוכנית נערכה על ידי צוות תכנון, בראשותם של יובל קדמון אדריכלים ואורצקי אדריכלים בע"מ.

דקלה עדי פרץ מתכננת מחוז צפון // יחצ
דקלה עדי פרץ מתכננת מחוז צפון // יחצ

מתכננת מחוז צפון במינהל התכנון, דקלה עדי פרץ, מסרה כי: "תוכנית האב מהווה הזדמנות גדולה עבור העיר טבריה לחזק ולאחות את המרקם הקיים בלב העיר. זוהי הזדמנות לצמוח מבפנים ולהפוך את הרובע העירוני לשוקק חיים ומשגשג. על אף מורכבותה של התוכנית, חשיבותה בראייה הכוללת שהיא מעניקה לכל לב העיר, וממנה יגזרו מספר תוכניות מפורטות, במטרה לפשט את התהליך ולקדם את מימוש התוכנית. אני מודה למשרד הבינוי והשיכון על שלקח על עצמו את המשימה המורכבת והחשובה הזו והוביל אותה ביד רמה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות