banner
המסלעה בסוכה הלבנה, אשקלון // צילום: רני עמיר, המשרד להגנת הסביבה
המסלעה בסוכה הלבנה, אשקלון // צילום: רני עמיר, המשרד להגנת הסביבה

ביהמ"ש הורה לסלק מסלעה שנבנתה על חוף הים

הבעלים של הנכס עתר לביהמ"ש לביטול הצו המנהלי שהוציא המשרד להגנת הסביבה אולם השופט קבע כי "יש לפרש את חוק שמירת הסביבה החופית באופן נרחב"

תמונה: המסלעה בסוכה הלבנה, אשקלון // צילום: רני עמיר, המשרד להגנת הסביבה

שופט בית משפט השלום עידו כפכפי, הותיר על כנו את הצו להסרת פגיעה בסביבה החופית שהוציא המשרד להגנת הסביבה, הדורש לפרק מסלעה מבוטנת הצמודה ל"סוכה הלבנה" הנמצאת על מצוק הים באשקלון. הצו, שהוצא בחודש פברואר 2018 על-ידי יצחק בן-דוד, סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה במשרד לפי חוק שמירת הסביבה החופית, הופנה אל הבעלים ואל עיריית אשקלון.

את המשרד ייצגה בהליך המשפטי עו"ד נאוה גוטמן מפרקליטות מחוז דרום (אזרחי), בשיתוף עו"ד ליאורה עופרי מהלשכה המשפטית של המשרד להגנת הסביבה. הפעילות נעשתה במסגרת פורום חופים, המרוכז ביחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה.

"בדצמבר 2017 הוציא רני עמיר, מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד להגנת הסביבה, מכתב התראה אל הבעלים ואל עיריית אשקלון, בדרישה כי יפנו לאלתר את השטח הבנוי ללא היתר וישיבו את המצב לקדמותו, קרי: חוף ובו חול ים בלבד, הפתוח ונגיש לציבור, ללא סלעים וללא בטון", נמסר מהמשרד. בהמשך, עתר הבעלים של השטח לביטול צו מנהלי בשטח הנמצא מחוץ לזה שבחזקתו, וטען כי הריסת המסלעה תוביל לקריסת המבנה. בתיק הוגשו שלוש חוות דעת מקצועיות: אחת בנוגע לפגיעה במצוק החופי ושתיים בנוגע לפגיעה האקולוגית ברביית צבות הים – אחת מהן מטעם רשות הטבע והגנים.

המסלעה בסוכה הלבנה, אשקלון //  צילום: רני עמיר, המשרד להגנת הסביבה
המסלעה בסוכה הלבנה, אשקלון // צילום: רני עמיר, המשרד להגנת הסביבה

השופט כפכפי קבע כי: "יש לפרש את חוק שמירת הסביבה החופית באופן נרחב". לאור העובדה כי לדבריו "לא נסתרה הטענה כי המסלעה פוגעת בקו המגע בין הים ליבשה, מצמצמת את השטח הפנוי לציבור, פוגעת במצוק הטבעי ואף פוגעת במערכות האקולוגיות", קבע בית המשפט כי לא יחליף את שיקול דעתו בשיקול דעת המשרד להגנת הסביבה – במיוחד  במצב שבו שיקול דעת המשרד נתמך בחוות דעת – ועל כן, אינו מתערב בצו וקובע כי יהיה בתוקף. זאת, למעט רצועה צרה של משטח בטון.

בשל החשש כי פירוק המסלעה יגרום להחרפה ביציבות המבנה, נקבע כי הצו יחול ב-1 במאי 2018, כדי לאפשר לבחון את אופן ההריסה, תוך גרימת נזק מינימלי ככל הניתן למבנה.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות