banner

עו"ד גיל ברזידה : "לא יכול להיות שדייר אחד מונע פרויקט שרוב מוחלט רוצה לקדם"

אחרי 250 ימי מילואים בצפון, עו"ד גיל ברזידה מסכם שנה: "בסוף, מעבר להשבחת נכסים, אין מטרה נעלה מבניית הארץ"

עו"ד גיל ברזידה, שותף במשרד עו"ד מינצר – כרמון ניסים ושות', המייצג בעלי דירות בהתחדשות העירונית, תיפקד בשנה החולפת בריבוי גזרות. מעבר לתפקידו כמי שמקדם פרויקטים עבור הדיירים בעורף, עו"ד ברזידה הוא רב סרן במילואים ומאחוריו לא פחות מ- 250 ימי מילואים בגבול הצפוני. "עיקר האתגרים היו בעורף, אם זה בבית ואם זה במשרד שהשארתי מאחורה", הוא אומר בראיון סיכום שנה באולפן, ומדבר על התמיכה שקיבל מכולם: "למזלי התברכתי באשה לביאה ושותפים שהם משפחה, שגילו איתנות, 'נכנסו מתחת לאלונקה', ונתנו לי להתרכז בעשייה בחזית". 

איך התמודדת עם המעברים בין החזית לעורף?
"שעתיים נסיעה ואתה בעולם אחר לגמרי אבל כל פעם אתה נזכר בגודל השעה, מבין שהאירוע גדול ממך ומשנס מותניים כדי להמשיך קדימה". 

האם ההתחדשות העירונית שינתה את פניה?
"תחום הנדל"ן ובפרט ההתחדשות העירונית, ספג טלטלה שעוד מוקדם להגיד מה יהיו השלכותיה. היו הרבה גורמים שהשתנו – מחסור בעובדים, עלייה במחירי ביצוע, מכירות שנדומו ופרויקטיים שבזמן שנכנסו אליהם היו רווחיים והיום הפכו לגבוליים או שהחברה היזמית ספגה מכה קשה והיא לא מסוגלת להוציא אותם לפועל. אבל אני רוצה להיות אופטימי, אני מאמין שדברים יחזרו למסלול, שמשברים הם גם הזדמנות לצמיחה ושהעולם יחזור לקדמותו". 

האם הדיירים ביקשו לדחוף תוכניות?
"הדיירים בעצמם גם כן ספגו זעזוע. בתחילת השנה כולם התנכסו בתוך עצמם, היה כאן אירוע מכונן. בתקופה האחרונה יש התעוררות ודחיפה קדימה מצד בעלי הדירות. זו תחילתה של מגמה. דיירים לא יכולים להתקדם בלי אנשי המקצוע ובלי יזם, אדריכל, רשות ומדינה שייתנו דחיפה קדימה". 

האם היו החלטות ממשלה שעזרו לקדם התחדשות עירונית?
"הממשלה פחות מצטיינת בקבלת החלטות בעולם הנדל"ן, היא יותר מגיבה מאשר יוזמת. יש שתי החלטות שצריכות להתקבל כדי לייצר ודאות ולזרז פרויקטים והן נוגעות לפן התכנוני ולהליכים כנגד דיירים סרבניים. 

"בפן התכנוני, חייבים לפסוק הוצאות משמעותיות על ערר שמוגש נגד החלטת ועדה מקומית ומתברר כסרק וכן, שכל הגשת ערר תחוייב באגרה, כדי שבעלי הדירות שמנסים לעכב פרויקטים יחשבו פעמים לפני שהם נוקטים הליכים. ההחלטה השנייה נוגעת להליכים נגד דיירים סרבניים. ההליכים הללו מתנהלים כיום בעצלתיים ומתמשכים יתר על המידה, עד כדי שהחלטת הועדה לאשר פרויקט כבר פוקעת תוקף. לכן, המפקח על מקרקעין חייב לשנות  גישה, צריך לתת לו סמכויות לפסוק הוצאות משמעותיות ככל שהתביעה נדחית. לא יכול להיות שדייר אחד מונע יציאת פרויקט שרוב מוחלט רוצה לקדם". 

אתה מאמין שזוגות צעירים יבוא לדרום ולצפון אחרי המלחמה?
"אני חושב שהם יגיעו לכל מקום שיש בו מקומות עבודה, חיי בילוי, תשתיות, ועוד – הממשלה צריכה לשים כיעד לאומי לחזק את אותם אזורים. זה אפשרי, הכרחי, רק צריך לקבל את ההחלטה". 

מה מניע אותך להמשיך יום אחרי יום בתפקיד מורכב?
"אירוע השנה התאפיינו ב'זכרון ותקומה' ואין יותר תקומה מבנייה וחידוש הארץ, אנחנו רואים בעמנו כחלק בזה, במיוחד עכשיו וזה נותן תחושת שליחות ודרייב לקום כל בוקר ולדחוף את הפרויקטים בצורה בטוחה, מהירה, תוך מיקסום זכויות בעלי הדירות ולכדי מימוש. בסוף, מעבר להשבחת נכסים, אין מטרה נעלה מבניית הארץ". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות