banner

עו"ד אלעד זוסמנוביץ': "בשנה הזאת היתה כמות פרויקטים חדשה בלתי נגמרת"

זוסמנוביץ', מומחה לייצוג בעלי דירות בהתחדשות העירונית, מסכם שנה בראיון אולפן: "החוסן הכלכלי של היזמים מאוד מדאיג את הדיירים, ובצדק"

אלעד זוסמנוביץ', בעלים ומנכ"ל "זוסמנוביץ' ושות' משרד עורכי דין", המתמחה בייצוג בעלי דירות בהתחדשות העירונית, גוייס למילואים ב-7.10 ומאז שירת בשנה החולפת בתפקיד מסווג, תוך המשך ניהול המשרד. זוסמנוביץ' התארח באולפן לסיכום שנה, וסיפר על הדאגות של הדיירים, הפרויקטים שהתקדמו למרות הכל ותחושות הציונות והתקווה, שנתנו את הכוח "להחזיק" את השנה הקשה. 

"השילוב בין שירות למדינה, לבין משפחה, לבין קידום העבודה באופן רציף, הוא אתגר גדול אבל התוצאות מדברות בעד עצמן. אנחנו מדברים בשנה הזאת על כמות פרויקטים חדשה בלתי נגמרת, אנשים הבינו שהתחדשות עירונית היא צו השעה". 

עם אלו אתגרים התמודדתם במשרד?
"כל הצוות מדהים, לכולם יש משפחות וחברים, המלחמה לא פסחה על אף אחד ואחת. גם מבחינת העובדים וגם מבחינת בעלי הדירות, במיוחד במקומות כמו באופקים, שספגו מכה, נדרש היה להפגין רגישות יוצאת דופן. אנחנו מייצגים רק בעלי דירות אז אנחנו מכירים היטב את הרגישויות אבל כאן היה צורך ברגישות מיוחדת". 

המלחמה שינתה את ההתחדשות העירונית?
"המצב הכלכלי הושפע מהמלחמה. ראינו את הריביות עולות לפני המלחמה וההשפעה תפסה תאוצה במלחמה, המצב הכלכלי היה פחות טוב, זה מכביד על יזמים. למרות זאת, אנחנו רואים התחלות בנייה חדשות וקידום יעיל של פרויקטים, כולם הבינו שאין ברירה. וזה נכון גם רשויות המקומיות. היו בדרך בחירות מוניציפליות, שעשו שינוי בחלק מהערים. אנחנו חיים במדינה מורכבת, קשה לשים את האצבע על דבר אחד אבל המלחמה הכתיבה קצב אחר של עבודה". 

יש החלטה ממשלה אחת שהיתה טובה להתחדשות?
"אין החלטה אחת, זה מארג שלם של החלטות ואם לשים את האצבע אז אני חושב שצריך לקדם את הדברים מהר יותר, השנה הזאת היתה תמרור אזהרה. יש עיריות שכן לקחו את זה ומקדמות בצורה יותר יעילה, ואני מצפה ממשרדי הממשלה לתת הנחייה לכל הרשויות לזרז הליכים. בינתיים לא ראינו קיצור משמעותי שמשנה את התמונה". 

מה האתגר הכי גדול של היום עם דיירים?
"הפן הכלכלי מאוד מדאיג את הדיירים, מה שקורה ליזמים, ובצדק. המצב הפיננסי של היזמים הוא נקודה קריטית בקידום פרויקטים ארוכי טווח עם עלויות גבוהות. 

"מבחינת העדפות של הדיירים בבחירת חברות יזמיות אין כלל אחיד אבל החוסן הכלכלי הוא קריטי. דבר נוסף שמטריד אותם הוא משך ההליכים והבירוקרטיה. המלחמה כאן היום, והם שואלים 'למה אנחנו עדיין לא ממוגנים?'. 

"מבחינת השפעת הדיירים על ההליכים, אני יכול להגיד שלעיתים זה מזרז חתימות, תלוי איפה. בערים כמו באר שבע, אופקים, אנשים מוטרדים אבל גם באזורי ביקוש כי היום להשכיר דירה בתא ללא ממ"ד זה קשה מאוד, בעלי דירות הורידו מחירי שכירות ולכן, גם שם זו כבר לא עסקה כלכלית בלבד". 

האם נראה את הזוגות הצעירים גרים בצפון ובדרום?
"אני חושב שכן, אני נתקל במילואים בחבר'ה צעירים, הם ציונים בצורה יוצאת דופן. יש כמיהה לשקט ולשלום ולהגיע למקומות האלו, אלו פנינות במדינה". 

מה מניע אותך לעסוק בתפקיד מורכב כל כך?
"גדלתי בבית של נתינה ועזרה לזולת, בגלל זה בחרתי לייצג רק בעלי דירות, השליחות זאת משקימה אותי בבוקר וגורמת לי לחזור הביתה בשעות מטורפות, וזה מה שאנחנו אוהבים לעשות. המשרד הוא צוות מדהים שמחובר לאותו רגש של אהבה ותקווה". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות