banner
אליאב בן שמעון // צילום מרסלו
אליאב בן שמעון // צילום מרסלו

הממשלה הוסיפה השנה כ- 60 אלף שקל למחיר דירה ממוצעת

כך טוענים בזעם בהתאחדות בוני הארץ: "הממשלה קובעת עוד תקנות ומסרבלת עוד את הליכי התכנון והבנייה ומייצרת עוד מיסים"

תמונה: אליאב בן שמעון // צילום מרסלו

"בניגוד להחלטת הממשלה מ-2014 להפחית עלויות רגולציה בענף הבנייה בסכום מצטבר של 50,000 שקל לדירה ושלפיה – כל רגולציה חדשה תעבור מבחן עלות מול תועלת", טוענים בהתאחדות שבפועל קרה ההפך הגמור וחלה התייקרות של כ- 60 אלף שקל ליח"ד.

העלויות החדשות שהוטלו מסתכמות בכ-46,000 שקל ליח"ד
התאחדות בוני הארץ צופה שבסיכום 2018, לא תירשם ירידה בשוק מחירי הדירות החדשות, מחיר דירה ממוצעת אף יעלה בחצי אחוז, להערכתה.

"שר האוצר מנסה לפחית את מחירי הדירות במשק, אבל האמת היא שהממשלה בעצמה העלתה את מחיר הדירה בעשרות אלפי שקלים בממוצע", כך חשפו נציגי התאחדות בוני הארץ במפגש המקצועי של ענף הבנייה והתשתיות שהיא מקיימת באילת.

עוד נאמר כי: "המחלקה הכלכלית של ההתאחדות ביצעה תחשיב של כל העלויות החדשות אשר העמיסה הממשלה על הקבלנים והיזמים בישראל בשנה האחרונה, ולפיו עלויות אלה יגרמו לתוספת מחיר של כ-60 אלף שקל בממוצע לדירה". על פי התחשיב שביצעו בהתאחדות בוני הארץ, העלויות החדשות שהוטלו על יזמים וקבלנים השנה מסתכמות בכ-46,000 שקל ליחידת דיור בממוצע. כאשר מוסיפים להוצאות אלה מע"מ ורווח יזמי מסתכמת התייקרות הדירה בכמעט 60,000 שקל.

מנכ"ל ההתאחדות, עו"ד אליאב בן שמעון אמר: "מדובר בהפרה בוטה של החלטת הממשלה להפחית עלויות של רגולציה בענף הבנייה. ההתנהלות הזו ומשמעותה מנוגדות להחלטת הממשלה משנת 2014 שקראה להפחתה של הליכי רגולציה בסכום מצטבר של 50,000 שקל לדירה. במקום ללכת במסלול של ויתור על רגולציה מיותרת, הממשלה קובעת עוד ועוד תקנות ומסרבלת עוד ועוד את הליכי התכנון והבנייה ובמקביל מייצרת עוד ועוד מיסים, שמביאים אותנו לתוצאה ההפוכה".

בן שמעון הדגיש, כי התחשיב שהוצג על ידי התאחדות בוני הארץ, הוא תחשיב זהיר ולא מלא של העלויות הנוספות: "די אם נסתכל על מה שקורה בימים האלה ממש בתחום המחצבות, שבהן המדינה בידיה מונעת תחרות ומייצרת שוב מונופולים איזוריים ודורשת מבעלי המחצבות להעלות עוד ועוד את התמלוגים על חומרי חציבה, כדי להבין שאנחנו מתרחקים עוד ועוד מהחלטה להוזיל את הבנייה".

נשיא ההתאחדות, בריק הוסיף: "השנה לא נקבעו או בוצעו על ידי המדינה צעדים בתחום הרגולציה, המפחיתים עלויות בנייה, למעט הפחתת רכיב המע"מ מתוך הערבויות שעל כל יזם בתחום הדיור להעמיד לטובת הפרויקט במסגרת חוק המכר. הפחתה שיכולה לחסוך כ-2,000 שקלים במחיר דירה בלבד, בשל ויתור על עלויות מימון ישירות. בסופו של יום פרויקט בנייה הוא מפעל וכדי לקיימו יש להבטיח שהעלויות שלו לא יעלו על ההכנסות בו. כל העלאת מס ותוספת רגולציה מגיעים בסופו של דבר לכיסו של רוכש הדירה. אם שר האוצר ושותפיו לממשלה רוצים באמת למנוע המשך של עלויות מחירי הדיור, מוטב להם לחשב מסלול מחדש ולחזור לדרך שתוביל להפחתת עלויות הבנייה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות