אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן

עיצוב בית פרטי בדרום לבני 40 פלוס שלושה

דורית סלע מספרת על תהליך האדריכלות והעיצוב עבור בני הזוג שביקשו לייצר עבורם בית נעים ומשפחתי, בסגנון נקי ומינימליסטי ללא קישוטיות מיותרת, אך כזה היוצר תחושה חמימה ומזמינה

כרמלה קופר 19.09.2019

אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן

כרטיס ביקור
אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע
שטח המגרש: 800 מ"ר, שטח בנוי: 400 מ"ר
הדיירים: בני זוג בגילאי ה-40 ושלושת ילדיהם. הבעל עוסק בתחום הבניה.

בני הזוג ביקשו לייצר עבורם בית נעים ומשפחתי, בסגנון נקי ומינימליסטי ללא קישוטיות מיותרת, אך כזה היוצר תחושה חמימה ומזמינה. בבית שולבו חומרים טבעיים וצבעוניות אחידה, אשר נשברת מפעם לפעם באמצעות שימוש בצבעים עזים המופיעים באלמנטים שונים. הבית, אשר ממוקם בלב יישוב דרומי שומר על קשר עם מיקומו הגיאוגרפי ומשתלב בהרמוניה עם סביבתו הטבעית, וזאת בזכות חזית במראה עדין ומאופק, לבקשתם של בעלי הבית, לצד שימוש בחיפוי חוץ בגווני נחושת המתכתב עם צבעי האדמה והמדבר. הבית מתפרש על פני שלוש קומות: קומת כניסה בה ממוקם החלל הציבורי ויחידת ההורים, קומת מגורים עליונה בה מוקמו סוויטות השינה לשלושת הילדים, כל אחת כוללת חדר רחצה צמוד, וקומת מרתף המאכלסת חדר קולנוע, אזור משחקים ומטבחון. 

אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן
אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן

אזור הכניסה עובר דרך מדרכי בטון ומדרגות בטון מרחפות, לצד בריכת נוי מחופה אבני פסיפס ובה דגים, המסמלים בתרבויות מסוימות שפע ומזל. דלת הכניסה אינה מובלטת אלא משתלבת עם חיפוי הקיר בקו אפס וכמעט שאינה נראית, זאת בעקבות בקשת בעלי הבית שביקשו חזית נקייה ללא שימוש בדלת כניסה מאסיבית וכבדה. 

לאחר הכניסה לבית מתגלה חלל ציבורי רחב ידיים בעל תקרה גבוהה (6 מ') אשר מאפשר הצצה אל אזור הבריכה מכל נקודה בחלל, בזכות חלונות גדולים אשר מטשטשים את הגבולות בין אזורי החוץ לחללי הפנים, ומכניסים פנימה את נוף הבריכה והגינה הירוקה. החלל הציבורי כולל את אזור הסלון, המטבח ופינת האוכל כאשר בהמשך הקומה ממוקמת יחידת ההורים. פלטת החומרים בבית כוללת שימוש בחומרים במראה טבעי, אבן אפורה, ברזל במראה תעשייתי וחיפויי גרניט פורצלן במראה נחושת.  גרם מדרגות מרשים מעץ אגוז במראה מרחף נותן את הטון בחלל כולו והוא עוצב כמענה לבקשתה של בעלת הבית אשר חלמה על מדרגות מרחפות. מבנה המדרגות הייחודי עושה שימוש בפרופיל ברזל אשר מאפשר התקנה של מדרגות צפות ומשווה להן מראה תעשייתי, כאשר השימוש בעץ האגוז עובר כחוט השני בכל האזור הציבורי. פרופיל ברזל במראה תעשייתי משמש גם לניתוק בין החלונות וכך מוסיף עניין ושומר על קשר עיצובי עם גרם המדרגות. באזור העלייה לקומה השנייה מוקמו חלונות אורכיים לאורכו של הקיר, אלו מכניסים אור אל פנים הבית ובד בבד מאפשרים שמירה על פרטיות באזור הצופה אל הבית השכן. לאור העובדה כי החלונות גרעו משטחו של הקיר, תוכנן גרם המדרגות בצמוד לפרופיל ברזל המנותק מהקיר, ממנו יוצאים מדרכי המדרגות.

אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן
אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן

חלל המטבח הפתוח ממוקם בסמוך לסלון ופינת האוכל ומשקיף אל הבריכה, לבקשתה של בעלת הבית. בחלל תוכננו שני איים עשויים קוריאן לבן- אחד המשמש לעבודה בלבד, ונוסף הכולל בתוכו אזור ישיבה מונמך. מלבד שני האיים תוכנן קיר ארונות גבוהים בעל חזיתות עץ אגוז, בו ממוקמים מכשירי החשמל השונים ואזור אחסון נוסף. חזיתות האגוז שומרות על הקשר בין שולחן האוכל וגרם המדרגות ויוצרות מוטיב מרכזי בחלל. בסמוך למטבח ולדלת הכניסה תלויה מראה גדולה מאחוריה הוסתרו ארון מעילים וארון חשמל. המראה גדולה יותר מדלת הארון וכך למעשה מחביאה אותו מאחוריה.

אזור הסלון הותאם לצרכי המשפחה אשר נוהגת לארח תכופות, וכן לעובדה כי מדובר בבית לילדים מתבגרים. כך הותאמו ספות מעור רחיץ המאפשרות עמידות ופרקטיות, לצד כורסאות בד אפורות, בעלות גב עור זהה לשל הספות. במרכז הסלון ניצבים שני שולחנות במישורים שונים, והם עשויים מסגרת ברזל שחורה לצד משטחים עשויים שיש ובטון.

אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן
אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן

פינת האוכל שוברת את הצבעוניות המונוכרומטית ומעניקה תוספת צבע ססגונית בחלל הציבורית, באמצעות כסאות בגווני כתום וצהוב ושולחן אוכל מעץ אגוז. 

התאורה בבית כולה טכנית מתוך רצון לשמור על הקו הנקי והמינימליסטי מבלי לייצר עומס אלמנטים בחלל. 

שירותי האורחים מהווים נקודת חיבור בין חללי החוץ לפנים בבית, ובהם נעשה שימוש באריחי הגרניט בגימור הנחושת אשר משמשים בחיפויי החוץ, וכאן הם ממוקמים מרצפה ועד תקרה לטובת מראה המשכי ואחיד. בחלל שולבו אלמנטים מונומנטליים מנוגדים, מצד אחד כיור קוריאן מלבני אשר נעשה בעבודה מיוחדת וממולו הוצבה אסלה בצורת ביצה סימטרית לחלוטין. שתי הצורות הגיאומטריות המנוגדות יוצרות מראה מסקרן ומקורי אשר קורא תיגר על חוקי הסימטריה הקבועים.

סוויטת ההורים שוברת את קו החזית הפנימית והיא בולטת מתוכה החוצה כקובייה אשר מעליה ממוקמת מרפסת הילדים. היציאה לבריכה מתאפשרת ישירות דרך יחידת ההורים. היחידה מתפרשת על פני כ-30 מ"ר וכוללת אזור שינה, חדר ארונות וחדר רחצה. החלל חופה בפרקט אגוז בהנחת פישבון הממשיכה גם אל תוך חדר הרחצה, אשר הכניסה אליו מתאפשרת דרך דלתות הזזה מזכוכית. השימוש בפרקט ווילונות גם בחלל הרטוב שומר על קשר המשכי עם שאר יחידת ההורים. החלל עוצב כספא ביתי מפנק, ובמרכזו ניצבת אמבטיה פרי סטנדינג מרשימה לצד מקלחון מאובזר.

אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן
אדריכלות ועיצוב דורית סלע // אורי אקרמן

אזורי החוץ חזית הבית המרשימה זכתה למראה ייחודי בזכות שימוש בחיפוי גרניט פורצלן דמוי קורטן, במראה המדמה חלודה. החיפוי הכתמתם משתלב עם סביבת הבית המדברית ומתכתב עם גווני החול והאדמה. באזור החוץ מוקמו בריכה ג'קוזי, לצד פינות ישיבה המשמשות לשלל סוגי אירוח ופנאי. בקצה האחד של הבריכה תוכנן דק מוגבה אשר צופה אל הבית, ובו ממוקמות מיטות שיזוף לרביצה. ממול ניצב אזור ישיבה נוסף הכולל סלון חוץ המשקיף אל הבריכה ובו ספות ראטן במראה קלוע. בחלל החוץ הצמוד לסלון הבית, ניצבת פינת אוכל חיצונית הכוללת שולחן אוכל גדול ומרשים המאפשר אירוח רב משתתפים, וכן מקרן המאפשר הקרנה וצפייה בסרטים באזור הגינה.

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות