banner
בניין ישן ברחוב אברמוביץ בראשון לציון
בניין ישן ברחוב אברמוביץ בראשון לציון // צילום פרטי

ראשל"צ: אין חנייה, היזמים בורחים והייאוש גובר

המיקום מעולה, היזמים מתלהבים אבל אז מגלים שיש בעיית חנייה ובורחים. דיירי רחוב אברמוביץ' בראשל"צ מיואשים: "הבניין שלנו כל כך ישן עד כדי כך שהקיר מתפורר כשאתה תוקע בו מסמר. אנחנו מחפשים כבר מספר שנים יזם שיעשה לנו תמ"א 38"

בעלי הדירות המתגוררים בבניין דירות ישן ברחוב אברמוביץ בראשון לציון אובדי עצות: מיקומו של הבניין מושך לא מעט יזמים המבקשים לבצע במקום פרויקט של התחדשות עירונית, אולם זה אחר זה הם נאלצים לנטוש את התוכנית בעיקר בשל מצוקת החנייה הקשה הקיימת ברחוב. הדיירים מביטים בהם בעיניים כלות כשהם רואים את התקווה לשדרוג חייהם הולכת ומתרחקת.

המדובר בבניין בן שלוש קומות עם שתי כניסות, שבכל אחת מהן מתגוררות 12 משפחות. בבניין שנבנה אי שם בשנות השישים כבר מופיעים סדקים במספר מקומות שמדאיגים מאוד את הדיירים. הם מספרים כי בשנים האחרונות הם מנסים לעניין יזמים בביצוע הפרויקט, אולם הדבר לא יוצא אל הפועל בשל בעיית החנייה. מיכל דיין המתגוררת בכניסה הראשונה מספרת ל"מגדילים": "הבניין שלנו כל כך ישן עד כדי כך שהקיר מתפורר כשאתה תוקע בו מסמר. אנחנו מחפשים כבר מספר שנים יזם שיעשה לנו תמ"א 38 אבל היזמים שמגיעים רוצים לעלות שלוש קומות למעלה כך שבכל כניסה יהיו עוד 9 דירות ובסך הכל 18 דירות נוספות. הם זקוקים לעוד 18 מקומות חנייה ובהתחשב בעובדה שכרגע במצב הקיים, אין חנייה לכל אחד מהדיירים אז על אחת כמה וכמה לייצר עוד 18 חניות זה בעייתי. כל היזמים שהגיעו אלינו פרשו ולא התרומם שום פרויקט. בינתיים הבניין שלנו הולך ומזדקן. אין לנו בעיה להסתפק בחיזוק המבנה, אבל מדובר בהון משמעותי והאוכלוסייה מבוגרת, הדייר בקומה הראשונה בן למעלה ממאה או שמדובר בזוגות צעירים בשכירויות או שזה אנחנו בעלי הדירות משפחות שגרות כאן. אנחנו מנסים להרים את הפרויקט על מנת להישאר בבניין".

סדקים בתקרות וקירות הבנין // צילום: הדיירים
סדקים בתקרות וקירות הבנין // צילום: הדיירים

עד כמה המצב של הבניין מדאיג אתכם?
"אני לא יכולה להמשיך לגדל ילדים כשאני יודעת שמחר או מחרתיים הבניין הזה יתפורר. אם תהיה רעידת אדמה כאן אני לא בטוחה שהבניין יעמוד בה. יש כרגע סדק ענקי בין שני הבניינים, יש סדקים שמתחילים להיווצר זה לא הולך לכיוון טוב. מנסים להזיז דברים כי אין לנו ממש מה לעשות. מי שיש לו כסף עובר מכאן ומי שלא – יישאר והתוצאה תהיה מרה".

איך מנסים בכל זאת לקדם את הפרויקט?
"הייתה ישיבה עם חברת המועצה יפעת מאירוביץ' יפת והם לא מציעים כל כך הרבה אז אנחנו מחפשים יזם שכן יהיה יצירתי מספיק. יש מושג של כופר חנייה כדי שלא נצטרך חלופות דיור אחרות. העירייה יכולה לפתור את בעיית החנייה לסייע בכופר חנייה, יכולה לעזור לנו לקדם. אם האינטרס של העירייה לעזור לנו היא יכולה בדרכים יצירתיות. יש בעיית חניה באזור ברחוב ובבניין. אני לא חושבת שנכון להשאיר את הבניין במצבו. אנחנו מנסים לעשות את מה שאנחנו יכולים ברמה האישית אבל יש דברים שלא תלויים בנו".

בעלת דירה אחרת בבניין, ניצחונית כהן, סיפרה ל"מגדילים": "כפי שניתן לראות מהתמונות הבניין שלנו במצב לא טוב ולדעתי הלא מקצועית נראה מסוכן. פנינו בזמנו לחברה הכלכלית ולא מצאו לנו מענה חוץ מלעשות תמ"א באופן פרטי, פתרון שכמובן לא אפשרי מבחינתנו. המשכנו לחפש וקבענו עם אין ספור קבלנים ויזמים ובגלל בעיות חניה נדחינו שוב ושוב. אחרי יותר מחמש שנים של חיפושים אנחנו כבר לא יודעים מי יעזור לנו. בחורף נכנסים מים לדירה שלי דרך הקירות, ארונות המטבח נהרסים וחלקים מהקיר נרקבים. אנחנו מקווים שיימצא פתרון שיאפשר לקדם פרויקט התחדשות עירונית בבניין שלנו".

"אם תהיה רעידת אדמה כאן אני לא בטוחה שהבניין יעמוד בה"
"אם תהיה רעידת אדמה כאן אני לא בטוחה שהבניין יעמוד בה"

חברת המועצה יפעת מאירוביץ' החברה בוועדת המשנה לתכנון ובנייה בעירייה אמרה ל"מגדילים": "התוכנית שהעירייה מקדמת היא לא לייצר תמ"א 38 ולהעמיס על השכונות הישנות אלא לייצר מצב שבו יזם מבצע את החיזוק שהוא בעיננו הדבר הכי חשוב שיכול להיות ואת הקומות שהוא אמור לקבל מעל אנחנו מאפשרים לו להעביר לשכונות אחרות. התחלנו בתהליכים האלו, יש כמה החלטות ועדה שאומרות שיזם יוכל לנייד את הזכויות לפרויקט אחר בשכונות פחות צפופות, שבהן קיימות מערכות תשתית טובות יותר וכבישים רחבים יותר".

היוזמה כבר אושרה במועצה?
"העברנו החלטה במליאה כדי לקדם תוכנית כזו. לדוגמא אישרנו חיזוק בניין ברחוב אהרון קרון ואת הזכויות של היזם הוא יבנה בשכונת רקפות. זה בהחלט בר יישום. אחרי שראיתי את הקריאה שלהם הזמנתי אותם לפגישה בהנדסה ונעשה הכל כדי לעזור להם. הם צריכים למצוא יזם, את זה אנחנו לא יכולים לתת להם, אבל אנחנו בהחלט מסייעים כדי לעזור להם לעבור את התהליך המשמעותי הזה. מדובר בעוד תושבים, עוד מקומות חנייה, אלו שכונות ישנות שגם כך יש בהן מצוקת חנייה. אנו מאמינים שזו הדרך לבצע את החיזוק ולדאוג לזכויות היזמים".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות