banner

חשיבותה של נציגות הדיירים בפרויקט תמ"א 38

נציגות הדיירים מביאה לידי ביטוי את מחשבותיהם ודעותיהם של בעלי הדירות בפרויקט התמ"א 38 והיא קריטית להצלחתו

פרויקטים של התחדשות עירונית, תמ"א 38 ופינוי בינוי, הם פרויקטים מורכבים ומאתגרים לכל עניין ודבר. מצד אחד ישנו הקבלן או היזם שרוצה להרוויח את חלקו בפרויקט, מנהל הפרויקט שתפקידו לשמור על כך שהדברים יעשו בצורה נכונה ואידאלית, וכמובן בעלי הדירות, ששואפים לשמור ככל האפשר על האינטרסים שלהם.

לצורך שמירה על אותם אינטרסים בפרויקטים של תמ"א 38, בעלי הדירות מקימים ועד משותף שנקרא "נציגות דיירים" או "נציגות משותפת", שתפקידו להשמיע את קולם של כלל הדיירים בפרויקט, ולדאוג לכך שהאינטרסים שלהם נשמרים. נציגות הדיירים נבחרת ע"י בעלי הדירות בפרויקט התמ"א 38, ויש לה חלק עיקרי ומהותי בהצלחת הפרויקט או בכישלונו. הנציגות צריכה להישאר אובייקטיבית כלפי כל בעלי הדירות בפרויקט, ולשקף את מחשבותיהם ודעותיהם.

נציגות ברוב קולות

נציגות הדיירים צריכה להיבחר ברוב קולות, כאשר לפחות שני שליש ממספר הדיירים מסכימים לבחירתם. הנציגים צריכים להישאר אובייקטיבים ואמינים, ולא לנסות לקדם אינטרסים אישיים שלהם בפרויקט, שאינם נוגעים ליתר בעלי הדירות. עליהם להיות נטולי קשר מסוג זה אחר לקבלן או ליזם הפרויקט, כדי שלא יהיו נתונים ללחצים מצדם. נציגות הדיירים בפרויקט תמ"א 38 מורכבת מבעלי הדירות בפרויקט, שנבחרים ע"י רוב קולות של הדיירים באמצעות אסיפת דיירים או ע"י טופס הצבעה שהדיירים כולם ממלאים. תפקיד נציגות הדיירים הוא להיות מיופה כוח של בעלי הדירות בפרויקט בתחומים המוגדרים מראש.

באילו דיירים מומלץ לבחור לנציגות הדיירים בפרויקט?

מומלץ לבחור לנציגות הדיירים, אנשים שיש להם ידע מקצועי בתחום הנדל"ן, ובפרויקטים של התחדשות עירונית. זה לא תנאי הכרחי, אך זה יכול לשרת מאוד את כלל בעלי הדירות בפרויקט. נציגים שיש להם ידע מקצועי בתחום הנדל"ן בכלל ובהתחדשות עירונית בפרט, יבינו טוב יותר את התהליכים המרכיבים את פרויקטי התמ"א 38 ויוכלו להסביר כל תהליך, לכלל הדיירים.

מהו כוחם ואחריותם של נציגי הדיירים בפרויקט התמ"א 38?

נציגי הדיירים בפרויקט אחראים להשיג את התמורה המקסימלית עבור כלל בעלי הדירות. הם אלו שאחראים להעברת זכויות הבניה ליזם או לקבלן, ועליהם לוודא כי הם משיגים את ההטבות המקסימליות עבור כולם. הם רשאים להגיש הצעות לכמה יזמים וקבלנים, לבחון את התמורה שיקבלו מכל אחד ואחד, ולהחליט בסופו של דבר באיזה יזם או קבלן לבחור לביצוע הפרויקט. גם במידה וכבר נבחן קבלן או יזם לפרויקט, נציגות הדיירים רשאית לנהל מו"מ עם אותו יזם או קבלן, לצורך שיפור התנאים. באחריות הנציגות לבדוק את הביטחונות שמעניק היזם לדיירים.

מבין חברי נציגות הדיירים, חשוב לבחור בכמה בעלי תפקידים מתוך הנציגים: אחראי חוזים שעובד מול עובד מול עורכי הדין, היזמים והקבלנים בכל נושאי החוזים וההתקשרויות.  מזכיר הנציגות, שאחראי על תיאום פגישות ותיעודם. דובר הנציגות שאחראי לקשר עם כל בעלי הדירות בפרויקט ועדכונם בכל התהליך. ונציג פניות דיירים, אליו הדיירים יכולים לפנות בכל שאלה, בעיה, והערה.

כיצד נציגות הדיירים תשפיע על הצלחת הפרויקט או כישלונו?

כאשר הנציגים פועלים יחד יש להם כוח רב מול היזם והקבלן. הם יכולים לבחון יחד כל מהלך ולהחליט האם הוא כדאי ורווחי עבורם. הם מהווים גוף חזק שבוחן את התנהלותו של היזם/הקבלן בפרויקט, והם רשאים להטיל וטו על מהלכים שלא יקדמו את האינטרסים של בעלי הדירות, או שנראים להם לא מוקפדים ואיכותיים. הם יכולים לבחון את התקדמות הפרויקט ואיכות הבניה, ולהעיר את תשומת ליבו של הקבלן כשנעשים דברים בצורה מרושלת או לא ראויה.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות